menu
MDS

Blom-Singer Speakfree HME Easyflow - BE1090EF

De Blom-Singer® SpeakFree™ HME Hands Free Valve is een innovatieve productcombinatie die bestaat uit een spreekventiel en een vast geïntegreerde HME-filter. 

Maakt u gebruik van een pleister met een 23mm-aansluiting? 
Bestel dan de MDS 23-22 Ring Adapter. (REF 19989)

check Deskundig advies & uitstekende service
check ma t/m vr van 08:30 - 17:00
check Vragen? Bel ons op 050 - 569 00 38
check Liever mailen? klik hier
Specificaties
Artikelnummer
BE1090EF
Maat 22 mm
Merk Blom-Singer
Verpakkingseenheid 30 stuks
Komt ook voor in
Productbeschrijving

BLOM-SINGER® SPEAKFREE™ HME Easyflow - Hands Free Spreken - BE1090EF

De Blom-Singer® SpeakFree™ HME Hands Free Valve is een innovatieve productcombinatie die bestaat uit een spreekventiel en een vast geïntegreerde HME-filter. Laryngectomiepatiënten met een stemprothese vinden in dit product alle voordelen van een HME, d.w.z. verwarming, bevochtiging en filtering van de ademlucht, gecombineerd met het voordeel van de mogelijkheid om handsfree te spreken.

De Blom-Singer® SpeakFree™ HME Hands Free Valve biedt als eerste een HME-cassette met een geïntegreerd, aanpasbaar spreekventiel voor eenmalig gebruik.                                                                       

De SpeakFree HME bevat een schuimfilter voor warmte- en vochtuitwisseling en een verwijderbare dwarsbalk. Dit laatste wordt gebruikt om onbedoelde obstructie van de luchtwegen te voorkomen

Het schuimmateriaal in de filtercassette vangt het vocht en de warmte in de uitgeademende lucht op en geeft deze tijdens de inademing weer af aan de ingeademende lucht.

Kunt kiezen uit twee verschillende HME-filterkwaliteiten (Classic Flow® of Easy Flow®), zodat u de juiste ademhalingsweerstand kunt gebruiken voor een comfortabele ademhalings- en stemsituatie. De Classic Flow® HME zorgt voor een hoge bevochtiging, opwarming, filtering van de ademlucht en voldoende ademhalingsweerstand na een laryngectomie. De lagere weerstand van de Easy Flow®HME is geschikt voor gebruik tijdens lichamelijke inspanning, maar levert ruim voldoende bevochtiging, filtering en verwarming. Bij verontreiniging van de HME-filter door afscheiding of vuildeeltjes, dient de SpeakFree HME als geheel  te worden vervangen.

De "spreekklep" in de Blom-Singer® SpeakFree™ HME Hands Free Valve, maakt het handsfree spreken mo- gelijk. Een speciaal inwendig spreekmembraan maakt in geopende toestand ongehinderd in- en uitademen mogelijk. Alleen bij een verhoogde aanblaasdruk sluit het spreekventiel zich automatisch en wordt fonatie via de stemprothese mogelijk. De zeer individuele aanpassingsmogelijkheden via de twee HME-varianten en de traploze instelling van de membraanopening maken uitzonderlijk goede fonatieresultaten mogelijk. Met name in alledaagse situaties vereenvoudigt dit systeem de aanpassing van de opening van het mem- braan naar behoefte.

De behuizing kan eenvoudig worden gedraaid, waardoor het inwendige spraakmembraan tijdens het ge- bruik zo goed mogelijk kan worden ingesteld. Op deze wijze kan de opening van het membraan afhankelijk van de situatie, bijv. tijdens lichamelijke inspanning, worden geoptimaliseerd. Zo wordt onmiddellijk een handsfree spreekresultaat bereikt of hersteld. Bovendien maakt de Blom-Singer® SpeakFree™ HME Hands Free Valve de dagelijkse reiniging van het spreekventiel overbodig, vanwege een hygiënisch eenmalig  gebruik.

 

Het transparante en bijzonder platte ontwerp zorgt bovendien voor een aanpassing aan de huidskleur en een zeer discreet uiterlijk.

 

De Blom-Singer® SpeakFree™ HME Hands Free Valve is compatibel met alle tracheacanules of stomapleisters met een standaard 22 mm-connector

 

Contact
keyboard_double_arrow_up