menu
MDS

Maatschappelijk betrokken

MDS Medical houdt zich bezig met het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen. Van gelaryngectomeerden en getracheotomeerden, maar ook van de maatschappij in het algemeen. Wij zetten ons graag in voor maatschappelijke doelen en proberen op verschillende manieren van toegevoegde waarde te zijn voor verschillende doelgroepen en zo de kwaliteit van leven van zo veel mogelijk mensen verbeteren. 

Maatschappelijk betrokken

Congressen & symposia

MDS Medical beschikt met al haar medewerkers over een zeer gevarieerde schat van kennis en ervaring op het gebied van tracheostomazorg. Kennis die wij graag delen met o.a. zorgprofessionals. Wij zijn dan ook regelmatig te vinden op congressen, symposia en beurzen. Naast dat we hier als sponsor ons steentje bijdragen, geven onze productspecialisten hier lezingen, demonstraties & klinische lessen over de producten en diensten die MDS Medical kan bieden. 

Scholing aan zorgprofessionals

Als leverancier van tracheostomahulpmiddelen vinden wij het belangrijk dat de producten ook in de thuissituatie of instelling op de juiste wijze worden gebruikt om zo de meest optimale situatie voor de patiënt te waarborgen. Wij geven dan ook klinische lessen en productuitleg in de instelling of thuissituatie om zo de zorgverleners te scholen. Dit zijn wij als een belangrijke service waarbij de persoonlijke aanpak en benadering voorop staat. Persoonlijk maatwerk dus, waar onze specialisten u graag alles over vertellen.

Patiëntenvereniging Hoofd-Hals

MDS is al vanaf het eerste begin sponsor van de ‘Patiëntenvereniging Hoofd-Hals’ (PVHH). De PVHH is een landelijk en regionaal georganiseerde patiëntenorganisatie voor mensen met kanker in het hoofd-halsgebied. Zij ondersteunen patiënten, lotgenoten en zorgprofessionals met informatie en productadvies. Tevens brengen zij lotgenoten in contact met elkaar op bijvoorbeeld (landelijke) ontmoetingsdagen en regionale bijeenkomsten. Regelmatig brengt de PVHH het zogeheten ‘Hoofd-Halsmagazine’ uit met nuttige informatie, lotgenotenverhalen en nieuwe ontwikkelingen vanuit de verschillende fabrikanten en leveranciers.

Maatschappelijk betrokken
Bezoek de website
Maatschappelijk betrokken
Bezoek de website

Stichting Ambulance Wens

Sinds 2023 is MDS Medical trotse “vriend” van Stichting Ambulance Wens. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wensen van niet meer mobiele terminale patiënten, waardoor ze nog één keer de klok thuis kunnen horen tikken, de zee kunnen zien, of een concert kunnen bijwonen. Dankzij speciaal ontworpen ambulances en toegewijd medisch personeel kunnen ze dagelijks 5 à 7 wensen vervullen. Sinds de oprichting in 2007 zijn al meer dan 21.350 wensen vervuld.

Alle wensen worden gratis vervuld. De kosten voor iedereen in de ambulance worden door de Stichting gedragen. In de ambulance kunnen in totaal 5 personen namelijk de patiënt, 2 familieleden/vrienden van de patiënt en 2 vrijwilligers van de Stichting (chauffeur en verpleegkundige).

“We zijn dankbaar voor de vriendschap en bijdrage van MDS Medical, waardoor we deze wensen kunnen blijven vervullen. Met hun steun kunnen we niet alleen het vervoer, maar ook alle andere aspecten van de wens regelen, van toegangskaarten tot eten aan toe.”

Donar Groningen

Ook op sportief gebied is MDS Medical actief  als trotse sponsor van de Groningse basketbalclub Donar. Donar is al geruime tijd vertegenwoordigd in de Dutch Basketball League (DBL) en BNXT League en speelt daarmee basketbal op het hoogste niveau van België en Nederland. Donars sportieve ambities zijn vanzelfsprekend, maar ook zetten ze zich in voor een positieve impact van sport op een gezonde maatschappij. Zo worden er clinics, trainingen en zelfs jeugdkampen georganiseerd om iedereen, van jong tot oud, te motiveren in beweging te komen en te blijven. Wij zijn als MDS Medical dan ook bijzonder trots om hier als sponsor ons steentje aan te kunnen bijdragen.

Maatschappelijk betrokken
Bezoek de website
Maatschappelijk betrokken
Bezoek de website

Jonge Ondernemersprijs van het noorden (JOP)

Noord Nederland bruist van het jonge ondernemerstalent! Op vele vlakken en binnen diverse vakgebieden zijn ambitieuze ondernemers dagelijks bezig met innovatie en ontwikkeling. Wij zijn ons bewust van het belang van de ontwikkeling van deze talenten. Zij weten precies wat er nodig is om vooruit te gaan en creëren met hun creativiteit en vernieuwende visie toffe initiatieven en ontwikkelingen. Dit zijn in onze ogen voorwaarden voor groei en banen, niet alleen in de regio, maar ook landelijk en misschien uiteindelijk zelfs internationaal. We zijn dan ook maar wat trots om deze initiatieven te kunnen ondersteunen middels de sponsoring van de ‘De Jonge Ondernemers Prijs’ (JOP)

Deze organisatie zet deze jonge, succesvolle ondernemers in de spotlight vanuit de overtuiging dat zij (Noord-)Nederland kunnen inspireren met hun verhalen en ervaringen. Een overtuiging die MDS Medical van harte deelt.

Neem direct contact met ons op

Klik op de knop 'Neem contact op' en vul het formulier in en laat ons weten hoe we u van dienst kunnen zijn. We werken graag met u samen om u de zorg en aandacht te bieden die u verdient.

keyboard_double_arrow_up